PLATSBYGGDA KÖK

Platsbyggda kök

Vi skapar unika, måttbeställda kök framtagna för dina behov och stil. Allt designas och byggs från grunden.  

Vi trendspanar över hela världen och kan därför leverera unika lösningar som få andra leverantörer kan tillhandahålla i Sverige. Vill du kanske ha köksluckor i lättmetall, keramik, glas eller kanske i högkvalitativ laminat? Vi älskar att skapa lösningar som går utanför boxen. Testa oss!

Sekelskiftesdröm i Linné

Ett minimalistiskt kök med varma toner ger ett välkomnande och lugnt intryck i denna vackra sekelskifteslägenheten i Linné. Med dem rena ytorna dras blicken till de vackra detaljerna som orginal stuckaturer och takrosett. 

Dem släta, varm gråa(Arizona Beige), luckorna med exklusivt Fenix laminat har en ultramatt finish som är mjuk för beröring. Tillsammans med fläktkåpa, hyllplan och vitrinskåp tillverkade av vitpigmenterad ek samt bänkskivan av kalksten (Thala Grey) får man en harmonisk känsla. Symmetri i luckornas storlek skapar ett minimalistiskt intryck. Integrerad belysning i hyllplanens  bakkant skapar en mysig och ombonad känsla.  

Ytbeläggningen är ett exklusivt, utltramatt, Fenixlaminat. Fenix är uppbyggt genom nanoteknologi. Ytan är ultramatt där man med strykjärn kan laga små repor. Det är bra mot fingeravtryck och lätt att hålla rent. 

Bänskivan är Thala grey, som i vår mening, är bland de finaste kalkstenarna. Den har en varmgrå ton med mindre ådring och upplevs som varm.

Många designelement som utformat huset återfinner man i köket. Precis som innerdörrar och fönsterpartier går luckorna från golv till tak och döljer en och annan överraskning. Väggmonterade bänkskåpen svävar. Materialvalen har hållits till ett minimum vilket förstärker de fina detaljerna och fantastiska utsikten.

I den öppna planlösningen ska köket vara en del av helheten och designen ska föra tankarna mer till en möbel än kastruller och bestick. Utan att kompromissa på det praktiska.

Bakom den minimalistiska högskåpsväggen döljer sig ett walk in skafferi, frys, kyl och som krona på verket en ”coffe bar” i ek med Hawa pocket dörrar som skjuts in i sidorna av skåpet. Belysningen som är infälld i bakkant av hyllorna belyser den brons-tonade spegeln och ger ett vackert sken kvällstid.

Mönsterpassningen av eken är en fin detalj som även återkommer på de vägghängda skåpens lådor. Här är det hantverk på högsta nivå med fasade hören och lådfronter. Bänkskivan av Fenix (Arizona beige), som är samma material som luckorna, fortsätter ner på sidorna, under köket och ramar in helheten.

Längst den idylliska gatan, Kungsladugårdsgatan i Majorna, finner man denna vackra bostad. De vitpigmenterade massiva grangolven, putsade murstocken och plankväggen tillsammans med stora köket ger en ombonad känsla. Med önskan från kund att kombinera gammalt med nytt där man har plats för den stora släkten. Har vi ritat och levererat ett shaker kök i modern tappning.  

De innanförliggande ramluckorna påminner om hur man byggde kök runt sekelskiftet. Ramluckorna har en smalare rambredd (42mm) som tillsammans med ramverket runtom luckorna(38mm) skapar en fin symmetri. Då allt byggs från grunden har vi kunnat ge alla luckor och lådor i bänkskåpen har samma bredd vilket adderar till symmetrin i köket. Luckorna är målade i kulören NCS 3005-Y20R. 

Handtäljda knoppbrädan i ek, från Ola Sären, tillsammans med väggbelysningen och inmålade hyllplanet. Är lika vackert som praktiskt. Fläktkåpan är byggd och inmålad i väggfärgen för att ta så lite fokus från de vackra detaljerna som möjligt.

Då det finns gott om naturligt ljus var den mörkbruna kompositbänkskivan, Silestone Calypto, ett gott val. Hällen från Neff är planlimmad i bänkskivan  

Shaker goes retro

Med sin harmoniska, gröna färg för det Kök oss tillbaka till 60-talet. Iinnanförliggande lådor och läderhantag tillsammans med bambubänkskiva skapar en varm och hemtrevlig känsla. Vitrinskåpet skapar djup där det dessutom även är kaklat i skåpet som en vacker detalj på kvällen.  

Modern, minimalistisk och mystisk

Utöver ett antal grundläggande krav på funktion, förvaring och färg (gissa vilken) fick vi fria händer. Med tanke på slitaget på ett kontorshotell och festlokal så blev Fenix laminat det naturliga val i både skåpsluckor, bänkskiva och stänkskydd. Bilderna ni ser är tagna efter ett år i bruk, vilket visar materialets tålighet.
Bilderna ni ser är ett testament till detta då de är tagna efter ett år i bruk.

Fenix är en matt och extra reptålig laminatyta som är nästan sammetslent att röra på.

I detta kök kan ni se hur placering av belysning kan ge helt olika känslor. Det vi tycker om lite extra är belysning som fälls in i bakkant. Det ger en mystisk och lugn känsla.

Få köket att smälta in

Med en helt öppen planlösning ville vi i detta projekt få köket att smälta in. Därför placerades köksmaskinerna dolda i köks-halv-ön. Barbänken är tillverkad av massiv rökt ek och övriga bänkskivor är av granit. Grepplisten av aluminium skapar rena linjer och de högblanka fronterna är lika lyxiga som de ser ut – specialbehandlade för att motverka att de gulnar av solen.

Nyklassisk lyx

Loading...