OM OSS

Vision

“Med inspirerande design och exceptionell service skapar vi en unik upplevelse som består.”

Passion

Att längta hem, öppna dörren och undra “bor jag verkligen här?”. 

 För oss är det enkelt! Vi andas och lever för att utmana oss själva till att skapa unika projekt och upplevelser inom fastighetsbranschen där våra kunder längtar hem och känner sig stolta. Vår passion för kvalitet genomsyrar oss där vi genom ett nära samarbete bygger ett långsiktigt förtroende.

Mission

Genom att allt byggs från grunden i vår fabrik har vi stora möjligheter till att anpassa färg, form och yta. Vi har många duktiga samarbetspartners med expertis som tillåter oss att designa möbler i metall, keramik, sten, glas och trä. Med vår kunskap tar vi tillsammans med våra kunder fram just er unika stil. Vi designar allt från möbler till hela lägenheter och hus. För oss betyder kvalitet mycket mer än att leverera en hållbar produkt.

  • Genom god design så kan ni njuta av våra produkter i många år. Flera av våra projekt på hemsidan är 5 år eller äldre men fortfarande aktuella.
  • Förtroende genom kunskap och service. Så skapar vi långsiktiga relationer med våra kunder.
  • Från design till installation. Vi tar ansvaret hela vägen där vi även ger era övriga hantverkare support vid behov.
  • Vi tillför värde till er fastighet. Ett kvitto på vår produkt!

Varför namnet “Stiligt”?

Stilfull, elegant och smakfull. Vacker eller till och med ståtlig? Snygg, tjusig. Kanske tilltalande eller flott? Dessa ord är synonyma med “stilig” likaså oss. Med dessa ord i tanken, vårt utbud, kunskap och en gnutta magi så tar vi tillsammans med er tar fram er unika stil.

Träffa Steve Ristolainen

Grundare/VD och designer

Vad är design för dig?

Ljussättning, naturligt eller konstgjort, är grunden till upplevelsen. Genom ytor som är taktila beröring skapar man en känsla. Gärna tyg eller sten. Detaljer skapar helheten. Hållbarhet i material tillsammans med god design gör att man kan njuta av produkten i många år. Det är för mig något som är en är en del i sammanhanget där man tar hänsyn till omgivningen genom att smälta in alternativt men kan även i vissa fall vara lämpligt att skapa en skarp kontrast.

När skapades ditt intresse?

2003 gjorde jag ett år som utbytesstudent i USA. Som söndagsnöje brukade jag och min värdfar och jag åka och titta på de mest exklusiva husen i olika områden.

Hur ser din bakgrund ut?

Första långvariga jobbet var som säljare på Expert. Efter att ha velat komma in i fastighetsbranschen så köpte jag min första bostadsrätt vid 22 års ålder. Renoverade på kvällar och helger. Successivt så gick jag ner i arbetstid på Expert för att 2013 jobba heltid med renoveringar. 2014-2016 så ägde jag ett hyreshus där jag totalrenoverade 4 lägenheter. Från 2016 så tog jag beslutet att jobba mot privatpersoner och företag.

Vilket är drömprojektet?

Att designa och utveckla ett litet bostadsområde med lyxiga villor där vi skapar upplevelsen. En upplevelse som börjar på infarten till området.

Det här visste man inte om dig?

Då båda mina föräldrar är döva är teckenspråk mitt modersmål.

Tre snabba?

Favoritmaterial – Sten

Stil – Contemporary European

Drömhus – Roman Abramovichs hus i Colorado Aspen

 

Träffa Linus Fernström

Designer

Vad är design för dig?

Design för mig är att få ett funktionellt föremål att också bli en behaglig upplevelse för ögat och sinnet.

 Hur skapades ditt intresse?

Jag har sedan ung ålder varit intresserad och nyfiken på form och lösningar. Hur hittar man en kombination av funktion och design? Det är inte lätt alla gånger, men att till slut hitta en väg genom labyrinten som mynnar ut i något som kombinerar de båda inspirerar mig.

Hur ser din bakgrund ut?

Född och uppvuxen i ett hus nära havet på västkusten, med en mor som designat sin egen klädkollektion och en händig far som drivit eget har såklart präglat mig. Efter gymnasietiden ägnade jag mig åt elitidrottande på heltid i cirka 15 år. Att vara i en miljö bland högpresterande människor har utvecklat mig på många plan och jag tar med mig väldigt mycket från lagidrottens värld in i arbetslivet.

Vilket är drömprojektet?

Att planera och projektera ett hus arkitektur och inredning från grund till sista hyllplan lockar och innehåller mycket av det jag inspireras av. Jag gillar att ta sikte mot ett mål och följa en plan för att nå dit.

Det här visste man inte om dig?

Friidrott?

Tre snabba

Favoritmaterial – Trä

Stil – Minimalism

Drömhus – Dunalley house av Stuart Tanner