OM OSS

Om oss

Vision

“Med inspirerande design och exceptionell service skapar vi en unik upplevelse som består.”

Passion

Att längta hem, öppna dörren och undra “bor jag verkligen här?”.

För oss är det enkelt! Vi andas och lever för att utmana oss själva att skapa unika projekt och upplevelser inom fastighetsbranschen, där våra kunder längtar hem och känner sig stolta. Vår passion för kvalitet handlar inte bara om en hållbar produkt. Utan ett förtroende från samarbetspartners och kunder som skapar ett långsiktigt samarbete.

Mission

Genom att allt byggs från grunden i vår fabrik har vi stora möjligheter att anpassa färg, form och yta. Vi har många duktiga samarbetspartners med expertis som tillåter oss att designa möbler i metall, keramik, sten, glas och trä. Med vår kunskap tar vi tillsammans fram er unika stil. Vi designar allt från möbler till hela lägenheter och hus. För oss betyder kvalitet mycket mer än att leverera en hållbar produkt.

  • Genom god design kan ni njuta av våra produkter i många år. Flera av våra projekt på hemsidan är 5 år, eller äldre men fortfarande aktuella.
  • Förtroende genom kunskap och service. Så skapar vi långsiktiga relationer med våra kunder.
  • Från design till installation. Vi tar ett helhetsansvar.
  • Vi tillför värde till er fastighet. Ett kvitto på vår kvalitet!

Varför namnet “Stiligt”?

Stilfull, elegant och smakfull. Vacker eller till och med ståtlig? Snygg, tjusig. Kanske tilltalande eller flott? Dessa ord är synonyma med “stilig”. Med dessa ord  som startpunkt tillsammans med vårt utbud, kunskap och en gnutta magi tar vi gemensamt fram er unika stil.

Träffa Steve Ristolainen

Grundare/VD och designer

Vad är design för dig?

Ljussättning, naturligt eller konstgjort, är grunden till upplevelsen. Genom ytor som är taktila  skapar man en känsla. Gärna tyg eller sten. Små detaljer skapar helheten. Hållbarhet i material tillsammans med god design gör att man kan njuta av produkten i många år.

När skapades ditt intresse?
2003 gjorde jag ett år som utbytesstudent i USA. Som söndagsnöje brukade jag och min värdfar och jag åka och titta på de mest exklusiva husen i olika områden. Det gjorde ett intryck och inspirerade mig.

Hur ser din bakgrund ut?
Efter att ha velat komma in i fastighetsbranschen köpte jag min första bostadsrätt vid 22 års ålder. Renoverade på kvällar och helger medan jag jobbade på Expert. Successivt gick jag ner i arbetstid på för att 2013 börja jobba heltid med renoveringar. År 2014-2016 ägde jag ett hyreshus som jag totalrenoverade. Från 2016 tog jag beslutet att jobba mot privatpersoner och företag.

Vilket är drömprojektet?
Det lilla projektet. Att göra en walk in closet där vi använder luckor av granitkeramik/natursten samt tyg. Exklusivt och unikt! Det stora projektet. Att designa och utveckla ett litet bostadsområde med lyxiga villor där vi skapar upplevelsen. En upplevelse som börjar redan vid infarten till området.

Det här visste man inte om dig?
Då mina föräldrar är hörselskadade är mitt andra språk teckenspråk.

Tre snabba
Favoritmaterial – Sten
Stil – Contemporary European
Drömhus – Roman Abramovichs hus i Colorado Aspen

Träffa Linus Fernström

Designer/Projektledare

Vad är design för dig?
Design för mig är att få ett funktionellt föremål att också bli en behaglig upplevelse för ögat och sinnet.

Hur skapades ditt intresse?
Jag har sedan ung ålder varit intresserad och nyfiken på form och lösningar. Hur hittar man en kombination av funktion och design? Det är inte lätt alla gånger, men att till slut hitta en väg genom labyrinten som mynnar ut i något som kombinerar de båda inspirerar mig.

Hur ser din bakgrund ut?
Född och uppvuxen i ett hus nära havet på västkusten, med en mor som designat sin egen klädkollektion och en händig far som drivit eget har såklart präglat mig. Efter gymnasietiden ägnade jag mig åt elitidrottande på heltid i cirka 15 år. Att vara i en miljö bland högpresterande människor har utvecklat mig på många plan och jag tar med mig väldigt mycket från lagidrottens värld in i arbetslivet.

Vilket är drömprojektet?
Att planera och projektera ett hus arkitektur och inredning från grund till sista hyllplan lockar och innehåller mycket av det jag inspireras av. Jag gillar att ta sikte mot ett mål och följa en plan för att nå dit.

Det här visste man inte om dig?
Sparade vid 10 års ålder ihop 3000 kr, köpte en åkgräsklippare och började ta betalt för att klippa grannarnas gräsmattor

Tre snabba
Favoritmaterial – Trä
Stil – Minimalism
Drömhus – Dunalley house av Stuart Tanner

Loading...